Web Design Ieftin

0765 297 688

1

Primii pasi in SEO

» Scris in categoria: SEO — @ 14:07

Sa o luam cu inceputul…
SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION) se traduce in romana ca Optimizare pentru motoarele de cautare si se refera la o multitudine de procedee prin care site-ul dvs sa apara in primele rezultate ale motoarelor de cautare (exemplu: Google, Yahoo, BING).

SEO este alcatuit din 2 tipuri principale:

  • On-page SEO (procedee aplicate paginii propriu-zise)
  • Off-page SEO (obtinerea de linkuri catre site-ul dvs si alte metode de marketing)

Sfaturi On-page SEO (optimizarea paginii web)

1. Codul sursa trebuie sa fie validat W3C
Exista niste reguli w3c pentru scrierea codului XHTML, unele din ele fiind explicate in articolul  xhtml vs html.
Daca aceste reguli nu sunt respectate este posibil ca site-ul dvs sa nu poata fi accesat de catre spiderii motoarelor de cautare, deci sa nu fie indexate corect toate paginile dvs.
Puteti verifica corectitudinea codului dvs sursa folosind acest link.

2. Permanent redirect si url rewrite
In primul rand trebuie sa redirectionati catre subdomeniul www. toate paginile dvs (Unele motoare de cautare pot interpreta valmindesign.com si www.valmindesign.com ca doua site-uri diferite). Exista mai multe metode pentru a face asta, insa cea mai buna este prin folosirea .htaccess pentru redirectionare.
Creati (daca nu exista) un fisier .htaccess in directorul public_html al site-ului si scrieti acest cod:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^siteul\.com$
RewriteRule ^.*$ http://www.siteul.com%{REQUEST_URI} [R=permanent,L]

Un alt artificiu este rescrierea url-urilor dinamice prin ajutorul .htaccess, insa codul pentru aceasta procedura difera in functie de platforma folosita (joomla, wordpress, samd).
exemplu url dinamic:

http://www.valmindesign.com/index.php?page=3?view=12&art139….

exemplu url-uri rescrise:

http://www.valmindesign.com/articole-web-design.html

http://www.valmindesign.com/blog/2010/03/11/primii-pasi-in-seo/

3. Adaugarea permanenta de continut interesant si folositor
Pagina dvs web trebuie sa contina informatii multe si de calitate pentru vizitatori, astfel incat sa revina cat mai des pe pagina, dar si pentru a ii face pe acei vizitatori care au la randul lor pagini web sau bloguri sa posteze linkuri catre site-ul dvs, catre articolele interesante. Pe langa asta, cu cat site-ul este mai mare, motoarele de cautare vor indexa mai multe pagini ale site-ului, astfel crescand sansa dvs de a obtine un loc fruntas in afisari.

4. Alegerea si folosirea corecta a cuvintelor cheie in pagina
Trebuie sa va ganditi bine, inca de la inceput, pentru ce cuvinte cheie vreti sa fiti afisat in rezultatele motoarelor de cautare.
Un exemplu simplu ar fi acela ca daca aveti o firma de reparatii calculatoare in judetul Mehedinti cel mai bine este sa adaugati cuvintelor cheie o limita teritoriala (“reparatii calculatoare mehedinti”, “reparatii calculatoare drobeta turnu severin”) si sa optimizati paginile web pentru aceste cuvinte, nu doar pentru “reparatii calculatoare”, competitia cu alte site-uri fiind mult mai mare iar dvs oricum aveti ca target acest judet.
Dupa ce v-ati hotarat pentru ce cuvinte cheie vreti sa apareti, trebuie sa le introduceti cu o densitate destul de mare (dar nu exagerata) atat in titlul domeniului (reparatiipcmehedinti.ro), in titlul site-ului, in meta description, meta keywords, cat si in continutul fiecarei pagini folosind toate tipurile de evidentiere (h1, h2, bolduit, in linkuri, in alt tag-ul imaginilor samd). Vom vorbi despre toate acestea in alt articol.

5. Creati o harta a site-ului (sitemap) si o trimiteti catre motoarele de cautare
Dupa ce ati finalizat toate paginile site-ului (in caz ca ati adaugat articole sau continut nou puteti reface acest sitemap periodic), creati un fisier sitemap.xml care sa contina toate linkurile din site-ul dvs (o puteti crea automat cu diferite programe sau online folosind xml-sitemas generator ) dupa care trimiteti catre motoarele de cautare.
Pentru a trimite acest sitemap, motoarele mari de cautare (google, yahoo, bing) va dau posibilitatea sa va creati un cont de webmaster unde, pe langa faptul ca puteti adauga aceasta harta, puteti verifica mai multe date despre site, cum ar fi: linkurile catre paginile dvs, cuvintele cheie la care sunteti afisat si pozitia acestora, numarul de linkuri indexate, erori gasite pe pagini si multe altele.
O alta modalitate este aceea de a crea in directorul principal al site-ului (/public_html) un fisier text, robots.txt, care sa contina si calea catre sitemap-ul dvs:
Sitemap: http://www.valmindesign.com/sitemap.xml
Deasemenea acest fisier poate fi folosit pentru a spune motoarelor de cautare ce parte a site-ului poate fi indexata si ce parte nu. Un exemplu de cum ar trebui sa arate acest fisier este:

User-Agent: *
Allow: /
Disallow: /admin/
Sitemap: http://www.valmindesign.com/sitemap.xml

Acest exemplu spune tuturor spiderilor motoarelor de cautare ca pot indexa tot site-ul (allow:/), mai putin directorul admin (disallow:/admin/).

6. Promoveaza-ti site-ul in diferite medii online
Principalele metode prin care trebuie sa va promovati site-ul sunt urmatoarele:
- del.icio.us bookmarks
- twitter
- facebook



Comentarii (1)

Un răspuns la “Primii pasi in SEO”

  1. Doria Oanes spune:

    mersi de articol, mia fost de folos articolul am aflat cite ceva nou din el. inca odataw mersi
    +1

Lasă un răspuns

Ultimele Articole

Categorii

  • COMENTARII RECENTE
  • Cristina B: N-am pag. web, dar doresc sa-mi fac una prin forte proprii. N-am nici suficienti bani sa platesc asemenea...
  • admin: adauga: background-repeat: repeat;
  • Mihnea: am si eu o problema am incercat cu background-image:url(”); dar imi afiseaza imaginea doar pe o bucata...
  • Florin: foarte interesant articolul
  • Web Design: Un articol bun

Web Design: Oferta Lunii martie

Magazin Online doar 300 euro