Greseli intalnite in web design
» Scris in categoria: Web Design — @ 0:32
Voi incerca sa vorbesc putin despre cele mai intalnite si cele mai mari greseli care se pot face atunci cand concepeti un site web.
1. Folosirea unui Flash Intro lung si fara buton pentru SKIP, sau cu el cat mai ascuns.
Sunt sigur ca fiecare dintre voi ati intalnit site-uri care au Flash Intro. Eu unul sunt total impotriva acestor flash-uri desi exista site-uri care poate au de castigat dintr-o astfel de prezentare mai spectaculoasa a site-ului.
Totusi, majoritatea oamenilor, cand ajung pe un site, ajung fiindca vor sa obtina o anumita informatie. Acea informatie trebuie sa fie cat mai usor accesibila si nu ascunsa dupa 100 de animatii flash sau sa le apara cate o litera pe rand, intr-un flash de 2 lei.
Asadar, daca chiar trebuie sa folositi un Flash Intro, sau va doriti acest lucru asa de mult, nu uitati sa puneti un buton cat mai vizibil pentru SKIP INTRO!
2. Folosirea unor culori atat de obositoare incat orice utilizator fara ochelari de soare va parasi site-ul intr-o secunda.
Am intalnit pagini care aveau un background, niste poze, niste culori la text atat de tipatoare, incat pur si simplu nu am reusit sa citesc ceva pe site-ul respectiv. Un astfel de exemplu ar fi pagina de la adresa art.yale.edu (atentie! de la scoala de arte).
3. Prea multe JavaScript-uri pe site, texte rulante, imagini rulante, sau mai stiu eu ce artificii inutile.
Am descoperit in ultimul timp o atractie gresita a unor persoane care se ocupa de web design catre javascript, deci implicit foarte multe site-uri care se bazeaza prea mult pe javascript. Este util si acest limbaj de programare, insa nu pentru rulare de texte, imagini si asa mai departe. Mie unu imi “scartaie” hard-diskul cand mi se incarca un astfel de site si de fiecare data cand acel script imi schimba vreo poza.
Aceste scripturi sunt bune pentru cei care vor sa invete, sa experimenteze, insa nu trebuie abuzat de asa ceva ca poate obosi utilizatorul.
4. Pagini web enorm de lungi, cu tot felul de povesti care s-ar putea rezuma in cateva randuri.
Toti expertii SEO vor spune ca textul, continutul adaugat periodic si cat mai mult este cheia spre succes.
Totusi, evitati sa puneti pe o pagina web un text imens, care ar putea fi rezumat in cateva randuri. Cititorul va fi atat de “demoralizat” cand va vedea cat are de citit incat va parasi imediat site-ul. Optimizare SEO este buna pentru a aduce vizite pe site, insa trebuie sa faci utilizatorul sa stea pe acel site, nu sa il inchida imediat, ca atunci nu ai facut absolut nimic.
Daca ai multe de spus, spune! Insa incearca sa fi cat mai concis, sa atragi oferi informatii rapid utilizatorului nu sa il obosesti cu talentul tau de scriitor, eseist. Incearca sa fragmentezi textele, atat pentru a avea pagini mai multe pe site cat si pentru a oferi o mica pauza utilizatorului pana se incarca a doua pagina.
Totusi, ai grija sa nu fragmentezi asa mult textul incat sa trebuiasca sa dea next din minut in minut (chiar azi am intalnit un astfel de site, unde erau scrise 2 randuri dupa care trebuia sa vezi a doua pagina insa nu dau numele site-ului din respect fata de acel blog).
5. Pagini cu foarte multe poze si care au dimensiuni foarte mari.
Evitati sa folositi foarte multe poze pe un site. Daca aveti ce arata si chiar trebuie sa aveti multe poze, faceti o galerie foto anume pentru poze pentru a nu obliga si utilizatorii care cauta alte informatii pe site-ul vostru sa astepte acele poze sa se incarce.
Deasemenea, incercati sa folositi scripturi anume pentru galerii foto, sau macar sa faceti “pictograme” ale pozelor, care apoi sa se mareasca nu sa introduceti pozele in dimensiuni foarte mari iar in pagina sa fie redimensionate prin atribute width, height.
—-> o sa revin la acest articol cu alte completari legate de navigare si alte probleme.
Comentarii (0)
Lasă un răspuns
Ultimele Articole
- Galerie Foto in drupal
- Efect “page peel” prin jQuery
- Script preluare webcam jurnalul
- Schimbare DIV si Imagine cu JQuery
- Greseli intalnite in web design
- Redirectionare permanenta (301)
- Scripturi pentru afisare ora
- Coduri Culori (nume, hex, rgb)
- Conditionari PHP in WordPress
- Titlu WordPress Optimizat SEO
- Limitarea lungimii prin PHP
- Steaguri PNG
- Web Design CSS Text
- Primii pasi in SEO
- Web Design – CSS background
- Primii pasi in CSS
- Calculator JavaScript
- SEO – Ce inseamna?
- On-page SEO
- Off-Page SEO
Categorii
- XHTML (1)
- Wordpress (2)
- Web Design (6)
- SEO (5)
- Scripturi Utile (4)
- PHP (5)
- JQuery (2)
- JavaScript (3)
- Imagini PNG (1)
- Fără categorie (1)
- Drupal (1)
- CSS (4)
- COMENTARII RECENTE
- Cristina B: N-am pag. web, dar doresc sa-mi fac una prin forte proprii. N-am nici suficienti bani sa platesc asemenea...
- admin: adauga: background-repeat: repeat;
- Mihnea: am si eu o problema am incercat cu background-image:url(”); dar imi afiseaza imaginea doar pe o bucata...
- Florin: foarte interesant articolul
- Web Design: Un articol bun
Web Design: Oferta Lunii martie
conditionari php
CSS
css background
css text
html
off-page seo
on-page seo
optimizare web
php
SEO
text-align
text-decoration
Web Design
wordpress
xhtml CSS (4)
Drupal (1)
Fără categorie (1)
Imagini PNG (1)
JavaScript (3)
JQuery (2)
PHP (5)
Scripturi Utile (4)
SEO (5)
Web Design (6)
Wordpress (2)
XHTML (1)
WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck and Luke Morton requires Flash Player 9 or better.